måndag 1 oktober 2012

Grevens återkomst.

Idag är det första oktober och det betyder att det är exakt två månader till första avsnittet av årets julkalender! Jag längtar sååå mycket! Som alla säkert vet är det i år en fristående uppföljare på Mysteriet på Greveholm. Vad tycker ni om det? Jag tror att det kommer bli bra, bara man inte förväntar sig att det ska vara lika bra som originalet. Jag är väldigt glad över att spökena spelas av samma skådespelare, det kommer nog att kännas jättenostalgiskt.


Från svt's hemsida:
"Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. När den nya julkalendern, Mysteriet på Greveholm II, börjar kommer det en ny familj till slottet Greveholm. Där bor ännu spökena Jean och Staffan, återigen spelade av Sven Ahlström och Pierre Lindstedt.

Den nya familjen består av mamma Kicki (Sanna Persson Halapi), pappa Stig (Rikard Ulvshammar), och de två barnen Saga (Saga Petersson), storasystern som gillar "den mörka sidan", det vill säga vampyrer och spöken. Hon blir så klart förtjust när hon får träffa riktiga spöken. Lillebror Benny (Axel Paulander) är en väldigt aktiv kille som älskar sin ökenråtta Peggy, är mörkrädd och avskyr blotta tanken på spöken. Mamman, karriärkvinnan Kicki, vill genast börja renovera och föreställer sig redan som grevinna på slottet. Pappa Stig är den som ska utföra renoveringen, trots att han har tummen mitt i handen. Egentligen vill han mest sitta och skriva på sin deckarroman.

Familjen börjar göra sig hemmastadd och spökena, som båda har bott på slottet i några sekel och de senaste åren har haft det ganska tråkigt, välkomnar den nya familjens intåg. Men det ingen av dem vet är att familjens närvaro kommer att påverka krafter ingen av dem känner till, krafter som går långt tillbaka i historien."

/Amanda

2 kommentarer:

  1. Hejsan. Undrar om jag får använda mig av bilden ovan till min hemsida. Kan självklart länka till dig. men har du andra krav säg gärna till.

    KONTAKTA: swefun@hotmail.se

    //SweFun Nöje På Nätet!

    SvaraRadera