lördag 31 oktober 2015

En bok till jul: Fyrtio dagar utan skugga av Olivier Truc

Det var några dagar sedan jag bloggade nu. Det har inte varit pga brist på vilja eller inspiration, nej jag har köpt julklappar och tänkt på julfirandet hela tiden, utan brist på tid. Det har varit en oerhört stressig vecka med plugg, jobb och annat. Men snart lugnar det nog ner sig (hoppas jag) och just ikväll har jag lite tid att andas. Och eftersom jag satt här och knaprade på en mint- och chokladkaka och funderade på vilken bok jag ska läsa härnäst, så kom jag på att jag har en bokrecension att skriva! Den här gången är det ett recensionsexemplar som vi tackar Pocketförlaget för.

Fyrtio dagar utan skygga av Olivier Truc är en kriminalroman som utspelar sig i norska Lappland. Titeln syftar på de 40 dagar under vintern då solen inte går upp alls. Såhär beskrivs boken på Pocketförlagets hemsida:

"Kautokeino, Lappland. Polarnatt och iskallt. Snart ska solen stiga igen, efter fyrtio dagar av mörker. En flera hundra år gammal trumma har nyligen återlämnats till ett museum och det sägs att trummans kraft kan hjälpa nåjder – samernas schamaner – att kommunicera med de döda. Under mörkrets sista timmar stjäls trumman.
Kort därefter hittas en renägare mördad med öronen avskurna. Klemet Nango och Nina Nansen på Renpolisen tror att det finns en koppling mellan stölden och mordet.
Det står snart klart att inte alla vill att deras efterforskningar ska lyckas. Och de möter kyla och motstånd från både natur och människor innan de kan ta upp jakten på en mördare.
Fyrtio dagar utan skugga är en internationell prisbelönt thriller fylld av dramatik i en isande kall miljö."
Jag tyckte att boken var väldigt spännande! Den känns lång och tjock men är lätt att komma in i tack vare välskrivna miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. Och framförallt är den fylld av snö och kyla, precis vad jag vill ha just nu. Den får 3 av 5 julklappar i betyg! Köp den på Adlibris eller Bokus
Bildkälla: Pocketförlaget

/Amanda

2 kommentarer:

  1. Hej, jag har skapat en julgrupp på FB! Alltså inte en sådan med hyacinter, utan en grupp att diskutera julen i, få tips, dela med sig tips, ställa frågor osv. Mest för att jag är så sugen på att prata om jul mest hela tiden;) Det vore kul om du och dina läsare ville vara med! Gruppen heter "Julstämning & Bjällerklang" och är nystartat. Tipsa gärna andra. Juliga hälsningar, Annette.

    SvaraRadera