lördag 17 oktober 2015

Boktips för dig som gillar iskalla vinterlandskap och spänning!

Finns det något bättre än att sitta inne med en kopp glögg och en spännande bok som utspelar sig mitt i smällkalla vintern, en grå och regnig höstdag som denna?

Vi fick deckaren Leon av Mons Kallentoft och Markus Lutteman från Bookmark Förlag, den andra fristående boken i Herkulesserien om unga kriminalinspektören Zack Herry. Det är vinter i Stockholm och en mördare, ett odjur, har rövat bort och mördat en ung pojke, ett ensamkommande flyktingbarn. En hetsig och farlig jakt tar vid, där Zack samtidigt måste kämpa för att hålla ihop sig själv.

"ETT ODJUR PÅ JAKT I STOCKHOLM: FILMEN VISAR EN SKRÄCKSLAGEN POJKE, fängslad i en bur i ett okänt bergrum. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen räknar ner.När kriminalinspektör Zack Herry ser den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vän och kollega Deniz slits sönder.I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden.
LEON ÄR DEN ANDLÖST SPÄNNANDE, fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet."

Jag gillade den här boken, även om brittiska, mer lågmälda deckare ligger mig varmare om hjärtat. Det är en urban Stockholmsmiljö som skildras, och boken känns väldigt aktuell på många vis: den gör det tydligt att många av oss har det så bra, medan fler har det så illa. Fattigdom, missbruk, kriminalitet och hat är några av bokens teman. Språket är korthugget och typiskt för Mons Kallentoft, som är en duktig författare med stora framgångar med sina tidigare deckare om Malin Fors.

Jag rekommenderar den här boken för de som gillar svenska, fartfyllda deckare, och den passar superbra nu när vi längtar efter isande kyla och snö! Betyget blir 3 av 5 julklappar. Köp den för 179 kr på Adlibris eller Bokus./Amanda

1 kommentar: