torsdag 3 september 2015

Vi gör vad vi kan

Jag började skriva ett inlägg om något helt annat, men så kände jag att näe det finns viktigare saker just nu än nya adventsljusstakar. Här sitter vi i Sverige och har sån tur att vi redan nu kan börja fundera på julpynt och julklappar. Vi vet att vi i år igen kommer få fira jul med familjen precis som vanligt. I en annan del av världen flyr människor från krig och är så desperata att de sätter hela familjen på en överfull båt för att ta sig över Medelhavet. De vet inte ens om de kommer få se solen gå upp imorgon. Vissa överlever båtresan och kommer i land utan mer än det de har på kroppen. Vissa drunknar på vägen och spolas upp på Turkiets stränder.

De som drunknat är redan förlorade. Det vi, helt vanliga människor, kan göra är att hjälpa dem som klarar sig över havet.
Vi gör vad vi kan har insamling av både kläder, hygienartiklar och pengar till flyktingarna som kommit i land på Grekland.
Man kan även bli månadsgivare eller ge engångsgåvor till UNHCR, FNs flyktingorgan. De hjälper både båtflyktingarna och Syriens offer, både direkt på plats och i de länder där flyktingarna söker asyl.
Snälla, gör vad du kan.
/Emma

3 kommentarer:

  1. Fint och viktigt inlägg. Bra att du skrev detta!

    svar: Storleken var bra, jag valde M och tycker att den sitter som "vanligt" :) .. ja, oktober låter bra hehe! :)

    SvaraRadera
  2. Hear hear! Alla kan göra något!

    SvaraRadera