tisdag 22 september 2015

En bok till jul: Baka glutenfritt med Ulrika av Ulrika Davidsson.

Vi fick ett recensionsexemplar av Ulrika Davidssons nya bok Baka glutenfritt med Ulrika. Det tackar vi Bonnier Fakta för! Det är en väldigt snygg bok vars pärmar har tygkänsla. Inuti finns massor av goda recept och fina bilder. Att äta glutenfritt blir vanligare och vanligare och ärligt talat ser inte produkterna i butikerna (särskilt brödet) så roliga ut... I Baka glutenfritt med Ulrika finns recept på kakor, kaffebröd, tårtor, snacks, bröd, pajer, pizza, smörgåstårta och massor av annat gott. Recepten verkar enkla att följa och det är inga konstiga ingredienser som man inte kan hitta i den vanliga matbutiken, det uppskattas! Dessutom är recepten sockerfria och hälsosamma. Det kan bli en superbra julklapp, men den kan också avnjutas innan och till julbaket då det finns två riktigt juliga recept i: Chokladdoppade pepparkaksbollar på pinne och Pepparkaksmuffins!

Du kan köpa boken exempelvis här på Bokus för 168 kr!

Såhär står det om boken på Bonnier Faktas hemsida:
"Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för. Förutom över 60 recept med goda bakverk får du, som nybörjare på glutenfri bakning, råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den bli lika fluffig och fin som du är van vid trots att inget vete används. Ulrika använder ett flertal olika hälsosamma alternativ som havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk istället för vete. Riktigt goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor hittar du här och Ulrika bjuder dessutom in till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som till exempel morotskaka och kardemummakaka – alla fantastiskt goda, och dessutom bakade utan socker!"

Bild: Bonnier Fakta


Bilder: ahollyjollychristmas.blogspot.se

/Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar