söndag 12 oktober 2014

I'll be home for christmas

För tredje året i rad sitter jag i en ny lägenhet och ska försöka lista ut hur jag vill ha det julpyntat. Jag bor nu i en trea i Örebro med min älskade sambo och det rosa jag hade i min lilla etta förra året kommer inte på tal ;) Vi flyttade in här i juli och att komma i ording helt och hållet går långsamt framåt. Men vi har någon slags 50-tals/vintage/retro/kitsch-grej going on. Min dröm hade varit att ha ett hem direkt taget från 40-talet och så även med julpyntet men det är inte riktigt do-able i dagsläget haha. Vi har dessutom en begränsad julbudget då min lön är samma som en fattig student får av CSN och min sambo som är murare kommer få stämpla hela vintern. Det händer även en stor grej i vår som vi måste lägga undan pengar till, som än så länge är lite av en hemlis. Därför antar jag att det blir en blandning av Rusta, Jotex och Tradera.

För att försöka komma underfund med om jag vill ha det krispigt vitt, tradionellt rött och grönt, Disney-jul eller lantligt och rustikgt har jag skapat en julig anslagstavla på Pinterest, men än så länge har jag inte kommit någonstans i mina funderingar. Jag får ta lite bilder på hur lägenheten ser ut när den är välstädad (dvs inte nu) så kanske ni kan hjälpa mig.

Alla bildkällor finns på min Pinterest.


/Emma 2 kommentarer:

  1. Jag flyttade till hus för fyra år sedan och köper nåt pynt varje år, dels för att det blir dyrt men främst för att det är svårt att hitta det man verkligen vill ha och kommer använda många år framöver. Men i år blir det två nya adventsljusstakar i alla fall då de gamla lagt av. Hoppas du hittar pynt som du gillar

    SvaraRadera
  2. åh, jag bor också i Örebro! Erikshjälpen ute i västhaga är en secondhandbutik som brukar få in massa fina o härliga julsaker och är oftast billigare än Myrorna. Jag brukar nästan alltid hitta nåt snyggt när jag är där (julsaker som annat). Bara ett tips :)

    SvaraRadera