måndag 28 september 2015

Vintrigt boktips: Glada hälsningar från Missångerträsk!

Schyssta Pocketförlaget skickade Martina Haags vintersaga Glada hälsningar från Missångerträsk till oss, tackar! Boken är nu bioaktuell och hade premiär 25/9 med Martina Haag och Ola Rapace i rollerna. Därför är det ju extra kul att läsa boken just nu!

Boken handlar om Nadja som bor i Stockholm. 44 år, singel och barnlös, men i väntan på adoption! Så plötsligt ändras adoptionsreglerna och ett barn är plötsligt utom räckhåll. Men Nadja formar en plan tillsammans med sin syster som bor högt upp i Norrland, i Missångerträsk.

Det är en rolig bok som behandlar ett allvarligt ämne: ofrivillig barnlöshet. Om ni läst Martina Haag innan vet ni att hon alltid skriver med en stor portion humor, dock tycker jag att hennes tidigare böcker är något roligare än denna. Men den är fin och söt och lätt att ta till sig, något kort för min smak. Framförallt är Glada hälsningar från Missångerträsk väldigt snöig och vintrig! Jag vill bara åka renrace och skoter när jag läser den! Betyget blir 3 av 5 julklappar.

Köp den på Adlibris för 45 kr eller på Bokus för 47 kr.

Bildkälla: Pocketförlaget

"Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv, men inte träffat den rätte. Men nu, när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken. Kosta vad det kosta vill.

Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.
Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. Men det går inte riktigt som de har tänkt sig."
/Amanda2 kommentarer: