söndag 12 oktober 2014

Tips: Hur du firar en Harry Potter-jul!

I helgen har jag tittat på Arthur Christmas, druckit julmust och funderat på julfirande. Jag har nog nämnt Harry Potter och julfirande på Hogwarts många gånger i den här bloggen, men nu tänkte jag faktiskt komma med några konkreta tips på hur det skulle kunna gå till! Det viktigaste enligt mig är atmosfären. Det ska verkligen kännas Harry Potter, brittiskt, rustikt, gammeldags osv. Den dag jag bor i hus kommer jag verkligen låta den världen inspirera mitt julfirande och kanske inredningen i allmänhet, men nu gör jag inte det. Nu bor jag i en enkel, ganska modern, studentlägenhet och får nöja mig med att drömma!

1. Först; det största, svåraste och kanske viktigaste... Att låta inredningen gå i Hogwarts tecken. Mörka trämöbler, tunga tyger, levande ljus, mjuka soffor och fåtöljer, mattor, öppen spis, skotskrutigt, rött och grönt och en stooor gran med vackra dekorationer.


2. En gyllene kvick i toppen av granen! Den här verkar vara ganska enkelt tillverkad av någon slags kula samt folievingar. 

3. Julgransdekorationer i guld, rött och grönt eller egenhändigt gjorda Harry Potter-inspirerade, såsom den lilla stickade tröjan, den bevingade nyckeln och floo powder-kulan. Mycket ljus i granen såklart!

4. Gammeldags inslagna paket, kanske till och med i de fina Owl Post-askarna?

5. Maten, godiset, drycken! Chokladgrodor och Bertie Botts every flavour beans (använd Jelly beans) och pumpkin pasties och butter beer (förslag på recept här) och vad du än kan hitta på. Fina askar att förvara godiset i fixar du ganska enkelt själv, tips på hur man gör finns på Pinterest, sök och du skall finna.

6. Och framförallt: läs böckerna kring jul, se filmerna och lyssna på Christmas at Hogwarts på Spotify. Jag blir in the mood direkt!

/Amanda

3 kommentarer:

  1. Älskar Harry Potter...skulle gärna vilja att det snöa från taket ;-)

    SvaraRadera
  2. Det hade varit en upplevelse, jul på Hogwarts! Visste inte att det fanns ett julalbum, ska genast spana in :)

    SvaraRadera