fredag 28 september 2012

Julgransdilemma

Jag har, precis som Amanda skrev i ett tidigare inlägg, också nyss flyttat hemifrån och behöver nya julgrejer. Jag har redan börjat fundera på julgran. Jag och min sambo bor i en liten etta på 32 kvm tillsammans med två halvgalna katter som aldrig sett en julgran förut. Jag vill helst ha en riktig av miljövänliga och estetiska skäl men risken att katterna kommer välta granen inte bara en eller två gånger är extremt hög och då får vi barr och vatten över hela lägenheten. Och om man köper en riktig gran av miljövänliga skäl, kan man då vara säker på att den inte fraktats från Danmark? Granen måste också vara ganska liten då vi som sagt bor i en skokartong. Finns det någon som läser våran blogg som är från Göteborg och har tips på var man kan köpa närodlade granar? Jag vet att jag är tidigt ute men jag älskar att planera. Blir det ingen riktig gran så ska jag nog försöka få tag på en begagnad plastgran.

Jag läste bloggen Christmas Dreams häromdagen och hon skrev ett inlägg om julgranar som står i hink istället för i en julgransfot och det tyckte jag var himla fint. Ska nog försöka hitta en snygg hink att julpimpa och ställa min gran i!
/Emma

4 kommentarer:

 1. Seriöst. Vanlig plasthink, bottna med sten. Sen ett brunt papper som viras om + jutesnöre. Jättefint :-)

  SvaraRadera
 2. Såg en bild för ett tag sedan med en mindre gran i fönstret, som krukväxt. Det var faktiskt helt bedårande fint. Stod i sotr kruka eller hink, kommer inte ihåg vilket.
  Åkte förbi Södåkra, Skånes västkust, i somras och såg att de har granodling. Lagom nära??
  Oavsett vad det blir får du lägga upp bilder så vi får se :)

  SvaraRadera
 3. Ifjol hade IKEA en halvstor krukväxt som liknade en gran som man skulle kunna ha i stället. Den var i en kruka med jord i vilket gör att man kan använda den varje år, det borde ju vara miljövänligt om något

  SvaraRadera
 4. Julgran i hink tycker jag är så himla fint! :) Att få den att stå utan fot verkar däremot mycket krångligt! Man får hitta en sån bred hink att foten också ryms.

  SvaraRadera